Si të mjegulloni shtëpinë tuaj në Google Street View?

Fytyrat e njerëzve në Google Street View janë gjithmonë të paqarta. Në fillim të viteve 2000, Google duhej të merrte masa shtesë për të mbrojtur privatësinë dhe sigurinë e njerëzve.

Google filloi të turbullojë fytyrat dhe targat në makina dhe me kalimin e viteve ka përmirësuar opsionet e privatësisë në mënyrë që njerëzit tani të mund të turbullojnë shtëpitë e tyre në Google Street View.

Veglat e Google i ndihmojnë njerëzit të eksplorojnë vende të tjera dhe të shijojnë shëtitjet virtuale në zona të ndryshme anembanë botës. Fatkeqësisht, Google zbuloi në mënyrën e vështirë se shërbimi i tyre falas u përdor gjithashtu nga kriminelët për të organizuar vjedhje dhe për të dëmtuar të tjerët.

Megjithatë, ata kanë gjetur një zgjidhje për të. Nëse keni frikë nga spiunët e internetit që ju ndjekin, nuk dëshironi që të huajt të shikojnë në shtëpinë tuaj, ose thjesht nuk dëshironi një fotografi të shtëpisë tuaj në Google, mund ta turbulloni shtëpinë tuaj lehtësisht në Google Street View.

Procesi shkon kështu:

1. Shkoni te Google Maps dhe shkruani adresën tuaj të shtëpisë

2. Hyni në Street View duke zvarritur ikonën e vogël të verdhë në formë njeriu (e vendosur në këndin e poshtëm djathtas të ekranit) përpara shtëpisë tuaj

3. Kur shtëpia juaj shfaqet në ekran, klikoni në “raportoni një problem” në këndin e sipërm të majtë të ekranit

4. Përqendroni kornizën e kuqe në shtëpinë tuaj, zgjidhni “shtëpia ime” dhe kërkoni turbullim

5. Shkruani pse dëshironi që shtëpia juaj të mjegullohet (për shembull, nëse jeni të shqetësuar për sigurinë tuaj)

6. Fusni adresën tuaj të emailit dhe klikoni “dërgo”.

Pas dorëzimit të kërkesës suaj, duhet të merrni një email kthimi nga Google që thotë se problemi që keni raportuar është duke u përpunuar dhe se ata do t’ju dërgojnë një mesazh kur kërkesa të zgjidhet.