Siljanovska: A kanë dëgjuar figurat partiake për Republikën e Vevçanit, apo i kujtojnë vetëm në karnevale ?

Kjo qeveri u hodh si një ka në një kasolle. Ajo nuk mësoi se gjeniu i Vevçanit është i përjetshëm, shpirti i Vevçanit është i pathyeshëm dhe humori i Vevçanit është revolucionar helmues. Le ta pyesë aktorin e gjallë komunist për “çështjen Vevcani”, të dokumentuar në filmin e Krsto Shkana “Lavdërimi i Lirisë”, thotë statusi në Facebook i Prof. dr. Gordana Siljanovska Davkova. transmeton kurir.mk

– Më 7 gusht 1987, populli i Vevçanit ngriti krye kundër majës së privilegjuar të Bashkimit të Komunistëve të Maqedonisë (SKM), embrioni i SDS. Ata vendosën të ndalonin shfrytëzimin e tepërt të Vevchanska Voda të famshme për nevojat e vilave zyrtare në “Elen Kamen” afër Strugës. Qeveria e zemëruar rrethoi Vevçanin me forca të mëdha policore, si sot, duke sulmuar edhe gratë e Vevçanit, shkruan ajo.

– Publiku demokratik i deklaruar në mbrojtje të Vevçanit trim dhe të guximshëm, artistët dhe intelektualët dënuan torturat. A kanë dëgjuar ndonjë figurë militante politike aktuale për Republikën e Vevçanit? Si hynë ata pa pasaporta? A nuk mund ta zgjidhnin paqësisht ballafaqimin me traditën fillestare? A nuk kishte vend për një festë simbolike të kundërshtimit njerëzor kundër Covid 19, për të kuptuar nevojën thelbësore të paplotësuar për një kurë magjike, të quajtur humor, si një shprehje e lirisë dhe mosbindjes së Vevçanit? Apo, vetëm ata e kuptojnë veten dhe partnerët e tyre të partisë kur bëjnë karnavale?, Shtoi Siljanovska./ora24.tv