Siljanovska: Ligji i regjistrimit nuk është në përputhje me rreguloren e BE-së

Në seancën e sotme në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, deputetja nga radhët e VMRO-DPMNE, Gordana Siljanovska Davkova tha se ligji për regjistrimin e popullsisë ka një seri të mospërputhjeve në të cilat nuk futen rregulloret dhe standardet e Bashkimit Evropian dhe Eurostat dhe në të njëjtën kohë abuzojnë flamuri evropian nga shumica në pushtet.raporton kurir.mk

– Në parlamentet evropiane në vendet anëtare të BE-së zakonisht jo më shumë se 150-160 ligje miratohen gjatë një viti, në dy muaj kjo fabrikë parlamentare prodhoi pothuajse 170 ligje, përfshirë ligjin për regjistrimin e popullsisë, familjeve dhe apartamenteve, titulli i të cilave nuk është korrespondon me atë që do të renditet. Unë dëgjoj në TV, jo gjatë diskutimit nga drejtori se si ai flet me Alsat për një popullsi rezidente për një popullsi jo-rezidente, por unë kam lexuar disa herë ligjin dhe nuk mund të shoh një klasifikim të tillë. Ndoshta do të jetë në metodologji por nuk është atje dhe ne do ta marrim atë një muaj pas miratimit të ligjit, kështu që unë ju referoj në përvoja të tjera për të parë se si janë udhëzimet metodologjike së bashku me ligjet, me shpjegime serioze, me të gjitha instrumentet e kohës dhe në mënyrë të ngjashme, theksoi Siljanovska.

Deputetja nga radhët e VMRO-DPMNE, Siljanovska shtoi se shumica në pushtet po abuzon me flamurin evropian.

“Në një mënyrë interesante, ky ligj hyri në procedurë të rregullt pa një flamur evropian, atëherë ai u zhduk, pastaj u kthye me një flamur evropian, thashë me vete pse ishte kështu mendoj se për shkak të referimit të rregullores e cila kur kontrolloni dhe udhërrëfyesi për zbatimin e tij nuk është absolutisht Trueshtë e vërtetë që është zbatuar pjesërisht, ne u përpoqëm të propozonim dispozitat e sakta të rregullores përmes ndryshimeve, por nuk u pranua. Epo tani le të vlerësojmë nëse Flamuri Evropian do të thotë vërtet diçka. Nga rruga, për dy muaj, gati 20 ligje me një flamur evropian kanë kaluar përsëri këtu dhe një rekord të paparë, dhe unë pyes veten pse ne nuk e marrim fillimin e negociatave për një evropianizim kaq fantastik në këtë Asamble”, përfundoi Siljanovska.