Sondazhi: Qeveria Zaev po e çon vendin në drejtim të gabuar

SHKUP – Më shumë se gjysma e qytetarëve mendojnë se qeveria aktuale e LSDM-së e udhëhequr nga Kryeministri Zoran Zaev tregon rezultate jashtëzakonisht të dobëta në përgjithësi, dhe akoma më e lartë është përqindja e atyre që besojnë se vendi po lëviz në drejtimin e gabuar dhe nuk presin përmirësim.njofton makfax.com.mk

 

Këto rezultate vijnë nga një sondazh i opinionit publik në vend botuar të Dielën nga Instituti për Strategji, Kërkime dhe Analiza SIA VISTA, bërë për nevojat e veta.

 

Sondazhi u krye me telefon në periudhën prej 21.12.2020 – 25.12.2020 në një mostër përfaqësuese prej 1.523 të anketuarve, duke marrë parasysh strukturën demografike dhe përkatësinë etnike. Analiza përfshin të gjitha zonat elektorale. Gabimi margjinal është plus / minus 1.5 përqind.

 

E lartë 50.2 përqind e të anketuarve vlerësuan punën e Qeverisë së Kryeministrit Zoran Zaev me notën “1”, dhe me notën më të ulët “kalimtare” të “2” vlerësuan 21.7 përqind të të anketuarve. Në përgjithësi, sa “çifte” janë përqindjet për notat që variojnë në përshkrim me 3, 4 dhe 5 në shkallën me pesë pikë. Kjo do të thotë, me një “trojkë” qeveria vlerësohet me 10.9, me një “katër” prej 3.3 dhe me një “pesë” prej 9.1 përqind të pjesëmarrësve në sondazh. 4.8 përqind e të anketuarve nuk kanë dhënë vlerësimin e tyre.

Lidhur me përballimin e krizës së shkaktuar nga pandemia e koronavirusit, shumica e të anketuarve në këtë sondazh konsiderojnë se është një veprim marketingu për promovimin personal të anëtarëve të qeverisë dhe ryshfetin e votuesve për zgjedhjet e parakohshme parlamentare nga 15 korriku dhe zgjedhjet e parakohshme për kryetar komune në Shtip. dhe Plasnica.

23.2 përqind e të anketuarve i shohin paketat e ndihmave anti-krizë të miratuara nga Qeveria në periudhën e kaluar si një “ryshfet”, dhe për 28.5 përqind të tyre është një “treg për promovim dhe ndihmë që nuk zgjidh problemet”. Për më tepër, 19.8 përqind e të anketuarve e konsiderojnë ndihmën si “të pamjaftueshme”.

Vetëm 18.3 përqind e pjesëmarrësve në këtë hulumtim mendojnë se paketat e përmendura të ndihmës janë një “zgjidhje për problemet”, dhe 10.2 përqind nuk kanë dhënë ndonjë vlerësim fare.

Një total prej 70 përqind e të anketuarve besojnë se qeveria e udhëhequr nga LSDM nuk po e çon vendin në drejtimin e duhur. Ose, rreth 55.7 përqind u përgjigjën “Jo dhe nuk do të jetë më mirë” në pyetjen “A mendoni se qeveria po e lëviz vendin në drejtimin e duhur?”, Dhe 11.3 përqind u përgjigjën me Pjesërisht “.

Një total prej 26 përqind besojnë se shteti është në rrugën e duhur. Kjo është, 10.7 përqind u përgjigjën në të njëjtën pyetje me “Po, megjithëse mund të jetë më mirë” dhe 15.3 përqind thanë “Po më mirë se sa prisja”. 7% e të anketuarve nuk iu përgjigjën kësaj pyetjeje../ora24.tv