Sot në seancë parlamentare do shqyrtohet projektligji për regjistrimin

Projektligji për regjistrimin vihet në rendin e ditës, brenda vazhdimit të seancës së 29-të parlamentare.transmeton mkd.mk

Ndërsa qeveria pohon se regjistrimi do të kryhet në pranverë dhe do të jetë në përputhje me standardet e Eurostat, opozita VMRO-DPMNE nuk devijon nga kërkesa për të blerë 10,000 terminale për gjurmët e gishtave gjatë regjistrimit.

“Vetëm me prokurimin e terminaleve të leximit të gjurmëve të gishtërinjve do të renditet popullsia rezidente dhe do të bëhet një dallim midis banorëve dhe qytetarëve, dmth. Personat që kanë shtetësi maqedonase por nuk jetojnë në vend.” “Pajisjet e ngulitjes duhet të blihen disa muaj më vonë për zgjedhjet lokale,” tha VMRO-DPMNE.

Nga ana tjetër, LSDM ka deklaruar vazhdimisht se regjistrimi nuk është dhe nuk duhet të jetë një operacion politik, por një statistikor. Pikërisht në Raportin e KE, regjistrimi përmendet si një detyrim i domosdoshëm i vendit tonë që duhet të realizohet, thanë Social Demokratët.

Procedura është planifikuar të përfundojë në gjashtë muaj dhe do të kushtojë 8.5 milion euro për blerjen e pajisjeve të nevojshme.

Regjistrimi duhet të kryhet në tre javët e para të prillit.

Regjistrimi i fundit ishte në vitin 2002, dhe regjistrimi i shpallur në vitin 2011 nuk u realizua./ora24.tv