Sot një vit nga rasti i parë me covid 19 në Wuhan

WUHAN – Një vit më parë, Kina raportoi vdekjen e parë nga një koronavirus i ri në Wuhan. Dymbëdhjetë muaj më vonë, Covid-19 mori 1.9 milion jetë në të gjithë botën. Raporton makfax.com.mk

Sidoqoftë, në atë qytet me 11 milion banorë në Kinën qendrore, ku ndodhi infeksioni i parë i njohur, virusi u shua.

Këtë mëngjes përvjetori kalon pa u vërejtur në Wuhan – njerëzit janë të lirë të shkojnë në punë, parqet dhe shëtitoret përgjatë lumit janë plot me këmbësorë.

Në një raport më 11 janar 2020, Kina konfirmoi vdekjen e saj të parë nga një virus i panjohur – një burrë 61 vjeçar i cili ishte një klient i rregullt në Tregun tashmë të famshëm të Wuhan Wet, i lidhur me shumë raste. Bota së shpejti u njoh me sëmundjen vdekjeprurëse.

Dihet pak për viktimën e parë, ndërsa tregu ku u zbuluan grupet e para të raportuara të rasteve mbeti i mbyllur.

Ekspertët e pavarur ende nuk kanë arritur të kenë akses në treg ose një rindërtim të hollësishëm të atyre ditëve të para të virusit Wuhan./ora24.tv