Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Fëmijëve

Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Fëmijëve, festohet çdo vit më 20 nëntor për të përkujtuar ditën e Deklaratës së të Drejtave të Fëmijëve e cila u miratuar nga Asambleja e Përgjithshme e OKB-së në po këtë datë më 1959, raporton TV21.

Kjo ditë festohet globalisht për të promovuar të drejtat e fëmijëve, përveç përmirësimit të standardit të tyre të jetës. Ai gjithashtu promovon bashkimin ndërkombëtar dhe rrit ndërgjegjësimin e fëmijëve për të përmirësuar mirëqenien e tyre.

Megjithëse Dita e Fëmijëve festohet në data të ndryshme në vende të ndryshme, Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve është një festë globale që shënohet më 20 nëntor.

Edhe në Maqedoninë e Veriut kjo datë do të shënohet me aktivitete të ndryshme.

UNICEF-i me rastin e Ditës Botërore të Fëmijës organizon ngjarje “Rimendoni të ardhmen – Thirrje rinore për aksion” i cili mbahet nën patronazhin e presidentit Stevo Pendarovski.

Ambasada e parë e fëmijëve MEGJASHI në konferencë për media do ta shënojë 20 Nëntorin – Ditën Botërore të Fëmijës. /ora24.tv