Spasovski: Nuk ndodhi asgjë e veçantë në Vevçan, ata donin një incident senzacional

RMV – Asgjë spektakolare nuk ndodhi në Vevçani, për arsye politike ata donin një incident dhe sensacion, tha Ministri i Brendshëm Oliver Spasovski në lidhje me ndërhyrjen e policisë për shkak të mosrespektimit të masave të detyrueshme të mbrojtjes kundër Covid-19 në Karnavalin Vevçani. transmeton sitel.com.mk

Në një intervistë me shërbimin kombëtar MTV, Spasovski theksoi se marrëveshjet “e arritura në Vevçani nuk u respektuan”.

Ministri apelon që masat të respektohen dhe në këtë mënyrë të ndihmojnë sistemin shëndetësor dhe punonjësit mjekësorë.

Janari është plot pushime dhe kjo është arsyeja pse ne apelojmë që të ndalojmë grupimet dhe të respektojmë vazhdimisht masat”, theksoi Spasovski.

Ndryshe, dje, përkundër anulimeve të disa prej organizatorëve të karnavalit, qindra banorë të Vasilicës nga Vevçani, nën maskat e karnavalit, u përpoqën të mbajnë paradën e karnavalit, pas së cilës policia ndërhyri. Disa njerëz nga Vevçani akuzuan se dikush dëshiron të shkatërrojë traditën shekullore të Vasilicës./ora24.tv