Të gjitha matematikat thonë se në Maqedoni ka më shumë shqiptarë se sa që kanë dëshirë t’i paraqesin stastistikat zyrtare

Politikë – Profesori dhe gazetari i njohur Emin Azemi ka komentuar procesin e shumë përfolur të regjistrimit të popullsisë në Maqedoninë e Veriut. Ai thekson se,”të gjitha matematikat thonë se në Maqedoni ka më shumë shqiptarë se sa që kanë dëshirë t’i paraqesin stastistikat zyrtare.”, përcjellë zyrtare.net

Sipas tij, janë disa parametra që tregojnë se numri i shqiptarëve është mbi 30 për qind.

Numri i nxënësve nëpër shkolla, shtimi natyror, abonentët e telefonisë mobile, poseduesit e pasportave janë disa nga këta parametra që rrëzojnë për toke të gjitha tezat manipulative mbi numrin jo të realt të shqiptarëve”, shprehet Azemi.