Velizar Ençev: Marrëveshja me Maqedoninë dështim i Karakaçanov

BULLGARI – “Aneksi që Bullgaria pretendohet se i propozoi marrëveshjes aktuale me Maqedoninë e Veriut është një dështim i zv. kryeministrit Krasimir Karakaçanov”, shkruan eksperti dhe diplomati bullgar i së drejtës ndërkombëtare Velizar Ençev. Transmeton telegrafi.mk

Ish-ambasadori bullgar në Kroaci tërhoqi vëmendjen për faktin se përmbajtja e aneksit të pretenduar, për disa arsye, u bë e njohur falë medias në Maqedoni, jo qeverisë bullgare, pavarësisht nga fakti se zv. kryeministri bullgar Krasimir kishte folur më parë për një projekt aneks.

Sipas Ençev, autori i 12 pikave të aneksit është Karakaçanov, dhe deklarata përkatëse është një njohje e dështimit të tij, kështu që vetë Marrëveshja mund të konsiderohet e pasuksesshme.

“Kjo marrëveshje është dështimi ynë diplomatik, sepse përmban artikullin numër dy, falë të cilit Shkupi mori mbështetje të pakushtëzuar për t’u bashkuar me NATO-n”, shkroi Ençev në profilin e tij në Facebook./ora24.tv