VMRO – DPMNE nuk do e mbështes regjistrimin e popullsisë

Partia opozitare OBRM-PDUKM nuk do të mbështes regjistrimin e popullsisë në Maqedoninë e Veriut për shkak të paqartësive për ligjin për regjistrim.

“LSDM pati sukses, domethënë u përpoq të sillte një regjistrim të rremë, pra të bënte inxhinieri të regjistrimit, siç bënë inxhinieri zgjedhore. Tri pika, gjegjësisht tre kushte, janë të paqarta për ne. Së pari, pse të mos publikohet metodologjia e regjistrimit që supozohej të ishte një pjesë e integruar e Ligjit të Regjistrimit për të parë të gjithë? Numri dy, pse LSDM është kundër terminaleve të gjurmëve të gishtave që sigurisht duhet të prokurohen dhe është një detyrim ligjor që zgjedhjet lokale të mbahen këtë vit, ndërsa pjesa e tretë është që LSDM po përpiqet të bëjë një regjistrim në të cilin njerëzit nuk do të keni besim, qytetarët nuk do të kenë besim dhe institucionet nuk do të kenë besim”, deklaroi, Stefan Andonovski, anëtar i OBRM-PDUKM-së, citon telegrafi.com

“Ne kemi një qëndrim parimor dhe të qartë, nuk do ta mbështesim, nuk do ta respektojmë atë, ndërsa qeveria e ardhshme e OBRM-PDUKM-së do të zhvillojë një regjistrim të besueshëm sipas të gjitha standardeve të EUROSTAT dhe institucioneve të tjera evropiane dhe të Kombeve të Bashkuara”, përfundoi Andonovski./ora24.tv/