Zaev: Negociatat politike me Bullgarinë, pas zgjedhjeve atje

Pas disa muaj thirrjesh nga opozita, Ministri i Jashtëm Osmani iu përgjigj ftesës nga Presidenti i Komisionit të Punëve të Jashtme Antonio Milososki dhe sipas marrëveshjes, ata do të diskutojnë marrëdhëniet fqinjësore në Parlament jo më vonë se 10 ditë. Zaev thotë se dialogu politik me Bullgarinë do të vazhdojë pas zgjedhjeve parlamentare atje. njofton kanal5.com.mk

“Procesi i negociatave zyrtare ka mbaruar, besoj se procesi i realizimit të Planit të Veprimit vijon, dhe menjëherë pas zgjedhjeve në Bullgari të hyni në bisedime dhe negociata mbi baza politike, sepse është gjithmonë irracionale dhe e pakujdesshme të negociosh çështje politike para zgjedhjeve . Por ne mund të punojmë në Planin e Veprimit, infrastrukturën, mosmarrëveshjet, arsimin, shoqërinë e informacionit, turizmin dhe përgjegjësi të tjera, të cilat janë në të dy palët për të forcuar miqësinë“, tha Zoran Zaev – Kryeministër.

Opozita VMRO DPMNE ka kërkuar vazhdimisht një debat publik në Parlament mbi negociatat me Bullgarinë, por diplomatët nuk pranuan, duke shpjeguar se kjo është një temë e ndjeshme. Osmani për herë të fundit kishte një raport vjetor në të njëjtin komision në dhjetor të vitit të kaluar, por opozita akuzoi se nuk ishin zbuluar detaje thelbësore.

Të Premten, interpelanca e Zëvendës Kryeministrit Dimitrov do të diskutohet jozyrtarisht, gjithashtu me kërkesë të grupit parlamentar të VMRO DPMNE. Sipas rregullores së procedurës, debati zgjat një ditë dhe duhet të përfundojë me votim më së voni deri në mesnatë./ora24.tv